Egy texasi férfi egy pentagrammot vésett hat éves fiának hátára a tegnapi napon. A férfi elmondása szerint azért tette mindezt, mert a tegnapi 2012.12.12. egy "szent nap" volt – írja a USA Today. Brent Troy Bartel súlyos testi sértés vádjával került börtönbe, ahonnan 500 ezer dollár óvadék fejében jöhet csak ki.

Bartel saját maga hívta a 911-es segélyhívószámot szerda reggel, miután fiának hátára pentgrammát vésett. A férfinak egyelőre nincs ügyvédje. "Kiontottam egy ártatlan vérét" – mondta Bartel a telefont felvevő diszpécsernek, akinek rögtön elárulta, mit tett fiával. Mikor a diszpécser visszakérdezett, hogy miért tette mindezt, Bartel csak annyit válaszolt, hogy "mert ez egy szent nap", majd letette.

A fiú teljes hátán egy véres pentagramma volt, mikor kiérkeztek a rendőrök a házhoz. A sebek bár véreztek, annyira nem voltak mélyek, hogy össze kelljen varrni. A gyerek jelenleg kórházban van, állapota stabil. A helyi rendőrök elmondása szerint a férfi egy sniccert használt fia héténak összekaszabolásához. Mint később kiderült, egy szomszéd is riasztotta a rendőröket, miután a hat éves áldozat anyja tőle kért segítséget.

A rendőrség már kérvényezte Bartel elmeállapotának vizsgálatát, és az eredménytől függően fog kórházba, vagy elmegyógyintézménybe kerülni.