A somogyvári gyermekotthonban szombaton keletkezett tűz utáni helyzetről tájékozódott vasárnap a Somogy megyei kormánymegbízott. A kormányhivatal tájékoztatása szerint a kórházba szállított gyerekek állapota kielégítő, a kaposvári kórház közlése szerint három gyermeket ápolnak az intézményben. Juhász Tibor megyei kormánymegbízott köszönetét fejezte ki a mentésben segítő pedagógusoknak, valamint a marcali és kaposvári tűzoltóknak a gyors és eredményes munkavégzésért - közölte a kormányhivatal az MTI-vel.

A  kormánymegbízott a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ (SMIK) vezetőjével és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóval közösen mérte fel a gyermekotthon állapotát, és tájékozódott a tűz okozta károk miatt átmenetileg az öreglaki gyermekotthonba átszállított gyermekek elhelyezéséről - áll a kiadott közleményben.
Az átmenetileg Öreglakra került bentlakó, fogyatékossággal élő gyermekeket a SMIK várhatóan a közelben található gyermekvédelmi intézményekben helyezi el - tudatta a kormányhivatal.
A somogyvári gyermekotthon egyik használaton kívüli, második szinten lévő helyiségében szombat délután keletkezett tűz. Az ott dolgozók a gyerekeket már a tűzoltók kiérkezése előtt kimenekítették az épületből, öt gyerek eközben megsérült, őket kórházba szállították. Egy 12 éves gyereknek eltört a lába, a többiek csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. 
Az otthonban a vasárnapi kormányhivatali közlés szerint 34 gyerek és két nevelő tartózkodott a tűz keletkezésekor. A tájékoztatás szerint a szombati nap folyamán egy hatodik gyereket is kórházba szállítottak, stresszes állapotban. A tűz keletkezésének okait tűzvizsgálat deríti ki.