A Boon.hu úgy értesült, hogy kedd délután lövések dördültek az avasi lakótelepen, és ezt követően a tettes elmenekült. A rendőrjárőrök a helyszín közelében elfogták, és előállították az Avasi Rendőrőrsre a férfit, a bűncselekmény során senki sem sérült meg.

A Velvetnek egy közelben lakó férfi azt mondta, hogy délután 4, negyed 5 körül hallott lövéseket, dulakodást. Forrásunk szerint a férfi egy nő lakásában balhézott: állítólag a nő azért engedte be a lakásába, mert azt hitte, szerelő.

A Boon.hu forrásaitól úgy értesült, hogy az elkövető gáz-riasztófegyverével adott le lövéseket a lépcsőházban. Egyedné Novodonszki Éva megyei sajtószóvivő a Velvetnek annyit erősített meg, hogy egy férfit előállítottak az Avas-lakótelepről. A szóvivő szerint ugyanis garázdaság történt egy bérházban. Arról nem kívánt nyilatkozni, használt-e bárki is lőfegyvert, "a körülmények tisztázása folyamatban van" – mondta.

A lövöldözésről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a miskolci rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 45 éves helyi férfival szemben. Az eddigi adatok szerint az elkövető az avasi városrészben egy lépcsőházában szóváltást követően gázriasztó fegyverével lövést adott le, majd kiszaladt, és az utcán lövöldözött. Egyedné Novodonszki Éva úgy fogalmazott, hogy kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása másokban megbotránkozást, riadalmat keltett. Hozzátette: a cselekmény során személyi sérülés nem történt. A közterületen járőröző rendőrök az elkövetőt testi kényszer alkalmazásával megfékezték, majd előállították.