Gyilkosság a vád a csoportos nemi erőszak áldozatául esett indiai diáklány támadói ellen

2012.12.29. 14:59 Módosítva: 2012.12.29. 15:01

Az indiai hatóságok azt tervezik, hogy gyilkosság elkövetése miatt emelnek vádat a csoportos nemi erőszak áldozatául esett indiai diáklány támadói ellen - írja a CNN. A vádakat csütörtökig kartotékolni fogják - jelentették be szombaton egy nyilatkozatban az illetékesek. A 23 éves orvostanhallgatót december 16-án vasárnap este Újdelhiben erőszakolta és bántalmazta egy csoport, köztük egy kiskorú és a jármű sofőrje is, miután a lány barátját egy vasrúddal megverték. A diáklányt súlyos belső vérzésekkel szállították a kórházba, az eset után pedig december 29-én, szombatra virradóra belehalt a sérüléseibe.

A diáklány csoportos megerőszakolása óriási felháborodást váltott ki Indiában, ahol a halálhírre újabb tüntetéseket tartottak az országban, ahol a nők elleni támadásokat a legtöbb esetben figyelmen kívül hagyják, eljárás ritkán indul a tettesek ellen. A másfél hete történt eset után viszont még az ellenzéki képviselők is azt követelték, hogy a mostani eset elkövetőit büntessék halállal.

Az orvostanhallgató lány egy szingapúri kórházban halt meg, a hírek szerint viszont még szombaton egy repülőgéppel visszaszállítják Indiába.