Újabb bűnügyet kapott fel a Facebook: ezúttal Hódmezővásárhelyen támadtak meg egy nőt, akit a feltett és megosztott kép alapján meg is ütött. A cikkünk írásakor 1200 megosztásnál járó bejegyzés így szól: "Tegnap MEGTÁMADTAK! Légyszi osszátok meg! A Hodtóban már követett és a ház előtt kapott el, fiatal, nem ittas, fekete rövid kabát volt rajta és szörmés kapucni ami a fejére volt hajtva! Mindenki vigyázzon magára... éppen sikerült megmenekülnöm... de elég sokk volt! Ha valakit érdekel priviben még van mit mesélnem..."

A megtámadott nő egyik ismerőse is kommentelte a történteket, az ő rokona is elszenevdett egy hasonló rajtaütést a városban. "Szia! A sógornőmet a két ünnep között 1 hasonló kinézetű srác támadta meg ,hasba akarta vágni de nem sikerült és eltekert a biciklivel!! Ja a rendőrség csak annyit mondott h biztos összekeverte valakivel!! Hol élünk?? Ennyit a vhelyi biztonságról Feljelentést tettél?? Mi igen!" – írta.

A Velvet megkereste az ügyben illetékes Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot. Jászai Linda sajtószóvivő közölte, "a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli munkatársa észlelte az egyik közösségi portálon" az esetet, ezért a rendőrség felvette a kapcsolatot a sértettel. Azonban a cselekmény magánvádas, tehát a kapitányság nem indít hivatalból eljárást, csak feljelentés esetén. Csütörtökön a nő meg is tette a feljelentést, így "a Hódmezővásárhelyi
Rendőrkapitányság szemérem elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen". Más feljelentés azonban nem érkezett hasonló támadások áldozataitól, akiket ettől függetlenül a rendőrség is keres.