Pszichiátrián is kezelték azt a férfit, aki tüzet nyitott szerda este Daillon településen, Svájc Wallis tartományában. Az elkövető a nyilt utcán három embert lelőtt, kettőt megsebesített. A 33 éves férfi az elfogásakor súlyosan megsérült - írja a Tages Anzeiger.

Még mindig nem derült ki, miért lőtt le több embert is a város egyik lakója szerda este. A 32,54 és 79 éves áldozatokat több golyó is érte, a férfi fejre és mellkastájékra célzott. Egy embert az intenzív osztályra szállítottak, a hátán érte több lövés.

A helyi rendőrség csütörtök reggel tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy a férfit 2005-ben zárt osztályon kezelték, és még akkor lefoglalták fegyvereit, és azóta sem kapott fegyvertartási engedélyt.

A 33 éves elkövető kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt már ismerte a rendőrség, és állandó ellenőrzés alatt állt. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfinak legalább két fegyvere volt, de feltétlezik, hogy egy harmadikat is használhatott. Azt egyelőre nem tudni, honnan szereze a fegyvereket, a neve alatt nincs nyilvántartva fegyver. A sajtójékoztatón nem erősítették meg, hogy a gyilkos az elkövetés időpontjában részeg lett volna.