A kaposvári kórházba stroke gyanújával beszállított idős férfit, Halmos Lászlót egyik betegtársa bántalmazta: az idős férfi kezét a mellé feketett másik beteg egy vascsővel szétverte. A Kaposvármost.hu-t kereste meg a sértett lánya, Halmos Klára, aki levelében azt írja, apját vasárnap reggel vitték be, az intenzív osztályon ellátták, majd az idegosztályon egy hatágyas szobában helyezték el. Szerdára a férfi visszanyerte beszédkészségét, állapota javult.

„Időközben mellé helyeztek egy hajléktalant, nem tudjuk, alkoholizálás miatt, vagy más miatt fektették-e be a mellette levő üres ágyba. Ma kora délután mentünk meglátogatni, amikor arról értesültünk, hogy hajnali egykor rátámadt a hajléktalan apukámra és vascsővel szétverte mindkét kezét.Tehát azon kívül, hogy ilyen megtörténhet a kórházban, nem értesítették a legközelebbi hozzátartozót és a férfit csak akkor vitték el a kórteremből, amikor látogatáson voltunk délután. Ilyen megtörténhet és büntetlen maradhat? Szegény anyukámat annyira megviselte, hogy eszébe sem jutott feljelentést tenni…?!" – írja Halmos Klára levelében a lapnak, mely megkereste a Kaposi Mór Oktató Kórházat, de egyelőre nem kaptak tájékoztatást.

A rendőrségi feljelentés megtörtént: Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton elmondta a Kaposvármost.hu-nak, hogy súlyos testi sértés kísérletének bűntette miatt indul eljárás.