18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Huszonöt határsértőt fogtak el Röszke közelében

MTI/velvet
MTI/velvet
2013.01.13. 10:17 Módosítva: 2013.01.13. 10:17

Összesen huszonöt határsértőt fogtak el több csoportban a rendőrök Röszke közelében szombaton este és vasárnap hajnalban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szenti Szabolcs elmondta: az első, Magyarország felé tartó csoportot röviddel sötétedés után fedezte föl még szerb oldalon a stabil hőkamera kezelője. A hét afgán állampolgárt, akik valamennyien fiatalkorúnak vallották magukat, elfogták a járőrök.

Nem sokkal később szintén a hőkamera segítségével tartoztattak föl tizenegy koszovói állampolgárt, akik között egy asszony is volt két gyermekével. A rendőrök néhány perccel később a röszkei polgárőrökkel közösen négy afgán állampolgárt is előállítottak a Kisszéksósi útról – közölte a százados. A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen is próbálkoztak a határsértők: három szerbiai férfit igazoltattak a rendőrök a hajnali órákban, akik a kilépő buszsáv mellett léptek Magyarország területére. Az elfogott illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.