A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást folytat M. Ferenc 39 éves és N. Zsófia 32 éves budapesti lakosok ellen - írja a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint M. Ferenc 2012. október 27-én 8 óra 15 perc körüli időben - magát közfeladatot ellátó személynek kiadva - bejutott a későbbi sértett Budapest XIII., Balzac utcai lakásába, ahol a 82 éves férfit egy magával vitt kalapáccsal többször fejbe ütötte, majd a lakásból különböző értékeket tulajdonított el. N. Zsófia a lakóépület előtt biztosította a bűncselekmény elkövetését. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett sértett jelenleg is kórházi ellátásban részesül.

Az életvédelmi osztály munkatársai megállapították a gyanúsítottak személyazonosságát, M. Ferencet 2013. január 10-én józsefvárosi lakásán elfogták, N. Zsófia idézésre jelent meg a rendőrségen. A gyanúsítottakat - kihallgatásukat követően - őrizetbe vették. Az eléjük tárt személyi és tárgyi bizonyítékok hatására mindketten elismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. Jelenleg a gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak, ellenük a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja.