horoszkóp

Előzetesbe került a késelő Golyó

MTI
2013.01.18. 17:20

A Győri Járásbíróság nyomozati bírója előzetes letartóztatásba helyezte pénteken azt a győri hajléktalant, aki a rendőrségen beismerte: a múlt hétvégén, vita után, megölt egy nyugdíjas férfit – közölte a Győri Törvényszék szóvivő bírája. Máté Kinga a döntés indokaként említette a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyát és a várható büntetési tételt, valamint azt, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, illetve a büntetett előéletű gyanúsított jelenléte másként nem biztosítható az eljárás során. Ezt támasztja alá az a körülmény is, hogy a gyanúsítottnak csaknem hat hónapja nincs állandó lakóhelye – tette hozzá. A bíróság határozatával szemben a gyanúsított és védője is fellebbezett, így a határozat nem jogerős.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délelőtti közölte, hogy a férfi beismerte tettét. Károlyi Zoltán bűnügyi osztályvezető szerint a múlt szombati gyilkosság napján a nyugdíjas azért kérte a későbbi elkövető segítségét, mert beragadt lakása zárja, és nem tudott bejutni. Az ajtó kinyitása után kávéval, borral kínálta a hajléktalant, utóbbiból közösen meg is ittak egy demizsonnyit, ezt követően keveredtek heves szóváltásba.

A 28 éves hajléktalan kicsavarta áldozata kezéből a kést, amellyel épp szalonnázni készült, majd olyan erővel szúrta meg őt, hogy több helyen a test túloldalán bukkant elő a penge. Ezt követően magához vett a lakásból két bélyegalbumot, egy bankkártyát, egy mobiltelefont, illetve elvitt egy tévét, utóbbi kettőt sikerült eladnia. A bankkártyával megpróbált pénzt felvenni, de az automata végül elnyelte a plasztiklapot. Vallomása szerint a kést egy kukába dobta.

Bánhalmi Zsolt megbízott megyei főkapitány elmondta: a helyben Golyó becenéven ismert elkövető "stabil bűnöző, a helyi alvilág ismert alakja", aki – ha eredeti szakmájában, ácsként nem kapott alkalmi munkát – kisebb lopásokból tartotta el magát. Korábban többször volt büntetve erőszakos cselekményért. Utalva arra, hogy az elkövetőt 18 órával a gyilkosság után elfogták, a főkapitány megjegyezte: az idén a tízedik olyan évét kezdte meg a megyei rendőr-főkapitányság, amelyben minden emberölési ügyet sikerült felderíteni.