Bíróság elé kell majd állnia annak a Svédországban élő kongói házaspárnak, akik ördögűzést végeztettek el lányukon – írja a Daily Telegraph. A Boras városában élő pár azt hitte, lányuk boszorkánnyá változott, ezért háromszor is megpróbálták kiűzni belőle a démonokat még 2007-2008-ban. Az ördögűzést úgy csinálta a pár, hogy többször eszméletlenre verték a lányt, egyszer pedig tisztítószer és a saját vizelete keverékét itatták meg vele.

Az 1997-es születésű lány nem is a pár vér szerinti gyereke. Miután a szülők pénzügyi segélyért folyamodtak azért, hogy ördögűzésre a Kongói Demokratikus Köztársaságba vihessék nevelt lányukat, 2008-ban elvette tőlük őt a svéd gyámhatóság, és más nevelőszülőknél helyezte el. A lány csak most merte elmondani, mik történtek vele korábban. Korábban amúgy az iskolája is jelezte, hogy rosszul bánnak vele és koszos ruhákban küldik be őt. Egy hasonló eset már történt tavaly Borasban, azonban abban felmentették a vádlottakat.

Az utóbbi években több szomorú ördögűzéses esetről írtunk. 2010-ben egy birminghami lányt halálra éheztetett mostohaapja, és ez valamiért nem tűnt fel semmilyen hatóságnak. Új-Zélandon pedig 2007-ben történt egy ennél is brutálisabb eset, aminek során egy fiatal nőt megvakítottak, egy másikat megfullasztottak.