Január 22-én Székesfehérvár határában a 81-es út melletti halastavak mellett található patakban egy férfi holttestre bukkantak a halőrök. Németh-Kész Mónika, a Fejér megyei rendörfőkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint az azonosítás még folyamatban van, ezért nem lehet határozottan kijelenteni, hogy a december 13-án eltűnt Kovács Balázs holttestét találták meg. A szóvivő hozzátette, hogy az idegenkezűség kizárható, így közigazgatási eljárás keretében folytatják a vizsgálatot.

Ugyanakkor Kovács Balázs testvére közösségi oldalán azt írta, hogy "megtalálták Balázst, aki már sajnos eltávozott az élők sorából".

Iszkaszentgyörgy polgármestere, Gáll Attila megerősítette, hogy Kovács Balázs holttestét találták meg két napja. Információink szerint a fiún semmilyen külsérelmi nyomot nem találtak. Bár a családdal még nem beszélt, de tudomása szerint a református egyházközség a vasárnapi istentisztelen gyűjt a családnak, mivel a család a felekezethez tartozik.

Kovács Balázs iszkaszentgyörgyi lakos még december 13-án tűnt el. Reggel elindult otthonról, ám a székesfehérvári gimnáziumba már nem érkezett meg. Pénzt és egyéb dolgot nem vitt magával.

Telefonjának cellainformációja szerint utoljára a Farkasvermi útat jelölte be, ezért a rendőrség átfésülte a közeli erdőt. A rendezett családi körülmények közt élő Kovács továbbtanulást tervezett. A duol.hu megpróbálta megszólaltani a szülőket, de ők nem kívántak nyilatkozni.