Egyelőre nem tudták azonosítani a rendőrök azt az asszonyt, akit csütörtök délután öltek meg Nagykanizsán – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke pénteken az MTI érdeklődésére.

Éjszaka elvégezték a feltehetően 45 és 50 év közötti asszony holttestének boncolását. Részleteket nem mondtak a gyilkosság körülményeiről, csupán annyit közölt, hogy az áldozat több súlyos sérülést is elszenvedett. Szemtanúk szerint egy férfival ment be az épületbe, és nagy valószínűséggel nem hajléktalanról van szó.

A sajtófőnök csütörtök este, a nagykanizsai gyilkosság helyszínén, egy lakatlan, Teleki utcai háznál számolt be arról, hogy az épülethez délután macskát etetni érkeztek emberek, akik hörgést hallottak az épületből. Értesítették a mentőket és a rendőrséget, a hatóságok azonban már csak a nő halálának beálltát tudták megállapítani. Az áldozatnál nem találtak iratokat.

A gyilkosság a Teleki utca legelső házában, egy forgalmas helyen lévő, de elhanyagolt földszintes épületben történt. Az utcáról nem lehet belátni az udvarra, mert a kerítést nádfonat takarja.