Életjáradékért pereli a Pécsi Tudományegyetemet az a pécsi takarítónő, akit 2009 novemberében sebesített meg munkavégzés közben a pécsi egyetemi lövöldöző, G. Ákos – írja a Bama.hu. A takarítónő, G.-né B. Eszter maradandó sérülést szenvedett, az eset után három hetet töltött kórházban, és hónapokig csak járókerettel tudott közlekedni.

Az 57 éves nőt szerda a Pécsi Munkaügyi Bíróságon hallgatták meg, mezőgazdasági kártérítést követel ugyanis az egyetemtől, mert a G. Ákos által okozott maradandó sérülések miatt nem tud dolgozni kertjében, segíteni férjének, akinek feleségének kell segítenie a mindennapokban. A takarítónő havi 20 ezer forintos járadékot szeretne a betegsége miatt elmaradó haszonért.

G.-né B. Eszternek a múlt évben jogerősen megítéltek a lövöldözés miatt 4 millió forint nem vagyoni jellegű kártérítést, és havi 20 ezer forintos életjáradékot, valamint havi 10 ezer forintos baleseti járadékot. Előbbit a PTE, utóbbit az állami egészségbiztosító fizeti. A TB szerint azonban a járadék már nem jár neki, mert javult állapota, ezért velük is pereskednek.

A férjtől, G. Lászlótól a Bama.hu megtudta, hogy felesége állapota fizikailag romlott, nemrég kiderült, hogy hiányzik a térd keresztszalagja, újra botra kényszerülhet, és nehezen jár; pár száz métert is csak segítséggel tud megtenni. G.-né B. Eszter a lövöldözés óta nem dolgozott, azt követően betegszabadságon volt, a múlt januárban pedig öregségi nyugdíjas lett, mert meglett a 40 év szolgálati viszonya.