horoszkóp

16 év a gyerekeivel fajtalankodó izsáki férfinek

2013.02.13. 13:20

Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt az izsáki férfit, aki csaknem négy éven át rendszeresen megerőszakolta saját fiait - írja a szegedma.huA 38 éves, büntetett előéletű vádlottnak és élettársának 1998-ban és 2000-ben született gyermeke, mindketten értelmileg enyhén fogyatékosak. 2007-ig közösen nevelték a két fiút, de kapcsolatuk a férfi részegeskedése miatt megszakadt.

2007 októberétől az ittas férfi lefekvés után többször az ágyához hívta a kisebb gyerekét. Eleinte fajtalankodott vele, néhány hét múlva pedig már meg is erőszakolta, és a másik fiával is erőszakoskodni kezdett. 2011-ig legalább hetente fajtalankodott velük – gyakran a másik gyerek jelenlétében. Ha ellenkeztek, bántalmazta őket, és veréssel fenyegetőzött, ha bárkinek beszélni mernek a történtekről. 2011 júniusáig a gyerekek bentlakásos diákotthonban tanultak, a szünidőben és minden második hétvégén viszont apjuk tanyáján voltak.

A férfi úgy bukott le, hogy fiai egy osztályfőnöki óra után – amelyen a családon belüli erőszak is téma volt – elmondták a velük történteket az egyik osztálytársuknak, aki szólt a pedagógusoknak. Tettét azóta is tagadta, a z utolsó szó jogán is azt állította, hogy semmit sem tett, csak a gyerekek könnyen befolyásolhatók. A szakértő szerint azonban a fiúk – értelmi fogyatékosságuk miatt – nem tudtak volna kitalálni és előadni ilyen történetet.

A táblabíróság kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a férfit, és ezért tizenhat év fegyházra ítélte, valamint elrendelte a vele szemben 2008-ban kiszabott, nyolchónapos felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.