Berzencénél szerda este óta nem engedik tovább a 7,5 tonnánál nehezebb kamionokat Horvátország irányába, csak ha horvát rendszámú a jármű - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Méhes Dóra közlése szerint a korlátozás csak Horvátország irányába érvényes, Magyarországra zavartalan a közlekedés. A másik Somogy megyei határátkelőről, Barcsról egyelőre nem érkezett hasonló jelzés a rendőrséghez.

A hóátfúvások miatt újabb három utat zártak le szerda este Zala megyében, így már hat útszakasz teljesen járhatatlan. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a közútkezelő folyamatos munkája ellenére a megyében tovább romlott az utak állapota. A havazás és az erős szél miatt szerda este újabb három utat zártak le: a 75-ös főutat a 74-es és 75-ös főút körforgalmú csomópontja és Pölöske közötti szakaszon, valamint az Újudvar és Magyarszerdahely, illetve a Gelse és Zalaszentbalázs közötti összekötő utat.

Továbbra sem járható a 7511-es jelű út Nagyrécse, a 75111-es út Sármellék, valamint a 7337-es út Gógánfa közelében. A katasztrófavédelem közlése szerint a hóátfúvások miatt Zalában további tizennégy útszakasz csak nehezen járható.

A Dunántúl nyugati és északnyugati területein a főutak és a mellékutak havasak, hókásásak vagy latyakosak, és csak nehezen járhatók - közölte a Pécsi Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szerda este az MTI-vel. Közleményében azt írta: a Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékben továbbra is esik a hó. A Dunántúl nyugati és északnyugati területein a főutak havasak, hókásásak vagy latyakosak, Csorna, Fertőszentmiklós, Szombathely és Ajka környékén jégbordásak, Pápa és Mosonmagyaróvár térségében hóbordásak, síkosak.