Keresztbe fordult egy kamion a 86-os főúton, Szombathely és Zanat között. A jármű műszaki mentése nagy erőkkel folyik, a feltorlódott kamionokat Szombathelyen, a Tesco-parkolóban várakoztatják. Teherjárművek várakoznak Körmenden, a Szarvas-csárdánál is - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerda este az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint hóátfúvások miatt lezárták a Jánosháza és a 8-as főút közötti összekötő utat, a Pápóc és a megyehatár, a Csempeszkopács és Meggyeskovácsi, a Kemenespálfa és Kissomlyó, a Köcsk bekötő, a Kemenessömjén és Vönöck, a Kemenesszentmárton és Mersevát, a Kám és Egervár, a Söpte és Salköveskút, a Boba és Nemeskocs, a Celldömölk és Gérce, a Celldömölk és Vásárosmiske, a Karakó és Jánosháza, a Bucsu bekötő és Szombathely, valamint a Csepreg és Újkér közötti útszakaszt.

Továbbra is zajlik a műszaki mentés a 86-os főút Hegyfalu és Csorna közötti szakaszán. Elzárt település változatlanul nincs a megyében - tette hozzá a szóvivő. Azoknak, akik Hegyfalu és Répcelak közötti településeken laknak és személyautóval tartanak hazafelé, a rendőrség biztosítja a szabad hazajutást, a Vasi Volán Zrt. járatai a térségben Répcelakig közlekednek - fűzte hozzá Balogh Nikoletta.