Gyógyszeres pszichiátriai kezelést kap a Csepregen gyermekeit megölő, majd öngyilkosságot elkövető B. Szabolcs felesége, Sz. Edit – írja a Blikk. A nő a lap szerint férje féltékenységi rohama elől menekült el a ház egyik rázárt szobájából, majd egy baltával visszatért oda a gyilkosság napján. Ekkor azonban már vérben ázva talált rá 35 éves férjére és 3-6 éves gyerekeire.

"Fogalmam sincs róla, hogyan tovább. Gondolom, intézni kéne a temetést, ám az összes irat a házban maradt, azt pedig lezárta a rendőrség" – mondta a lapnak B. Szabolcs apja, János. Fonákmód a családját a tragédia után öröm éri majd, másik fia felesége hamarosan kislányt fog szülni. A gyilkosságról az apa annyit mondott, a család életébe belépett egy harmadik személy.

A Blikk úgy rekonstruálta az esetet, hogy jóval a gyilkosság előtt egy barátja lakásán rajtakapta a férj a feleségét. Ezután tört-zúzott barátja lakásán, aki fel is jelentette emiatt. Később Valentin-nap eséjén már otthonukban veszett össze B. Szabolcs Sz. Edittel, akit bezárt egy helyiségbe, és megpróbálta felgyújtani a házat. Onnan a nő kiszabadult, majd a szomszédoktól szerzett egy baltát, és visszament a házba (az rejtély egyelőre, a szomszédok segítség helyett miért egy baltát adtak a nőnek). A nő azonban átvágott torokkal talált rá a gyerekekre a fürdőben, és a férje is halott volt már.

A rendőrség szerint B. Szabolcs megalapozottan gyanúsítható a gyilkosság elkövetésével. "A rendőrségnek azt is meg kell vizsgálnia, hogy az apa önkezével vetett-e véget az életének, vagy esetében is felmerülhet az idegenkezűség" – mondta szombaton Vassné Szele Adrienne, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője.