Havazás: Több jármű is árokba borult Pest megyében

MTI
2013.02.22. 12:07

Egymást követően eddig ötször riasztották a tűzoltókat Pest megyében árokba csúszott járművek mentéséhez, noha a folyamatos sózásnak köszönhetően csupán a mellékutak egy részén okoz gondot a havazás – tájékoztatta a katasztrófavédelem és a Magyar Közút péntek délelőtt az MTI-t.

Spitz Alexandra, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a 31-es főút tóalmási elágazásánál a havas, jeges burkolaton több jármű is egymásba csúszott, egy személyautó pedig árokba borult, de senki sem sérült meg. A műszaki mentést teljes zárás mellett megkezdték.

Abonynál egy kisáruszállító jármű, Cegléden egy kamion csúszott árokba, az utóbbi esetben a helyi tűzoltók a fővárosiaktól kértek darut a mentéshez. Szentendrén két elakadt autó, Tahitótfalun egy felborult kocsi adott munkát a tűzoltóknak. A bajba jutott járművek utasai közül senkit sem kellett kórházba vinni - tette hozzá a szóvivő. Pest megye csaknem 2500 kilométeres közúthálózatán a burkolat – részben a megelőző jellegű sószórásnak köszönhetően – általában sónedves, a főutak jól járhatók, ám néhány alacsonyabb forgalmú mellékúton kisebb fennakadásokkal lehet számolni – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. A 31-es főút Tápiószecső és Szentmártonkáta közötti szakaszán (ahol több jármű csúszott egymásba) a társaság munkagépei jelenleg is dolgoznak a síkosság megszüntetésén. A legutóbbi jelentések szerint a régióban Cegléd és Monor térségében a legintenzívebb a havazás, a 4-es főúton télies útviszonyokra készüljenek a közlekedők.