Majdnem ugyanaz

2012-ben már láttunk hasonló esetet: a kaposvári börtön egyik fiatal rabja összevarta egy rabtársa száját, és más módokon is bántalmazta. Ügyét gyorsított eljárással tárgyalták, végül négy év három hónap büntetést kapott.

Tűvel és cérnával varrta be saját felesége száját egy 27 éves, budapesti férfi - írja a BRFK a honlapján . R. Tibor ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének gyanúja miatt nyomoz.

A letartóztatását eredményező bejelentést ő maga tette, miután 2013. február 23-án, szombat délután a XXII. kerületi lakásukban brutálisan bántalmazta a 45 éves asszonyt, összevarrva a félájult nő száját. Tette oka ismeretlen. Felegése életveszélyes sérüléseket szenvedett.

R. a rendőrséget és a mentőket is hívta, előbbieknek azt mondta, hogy nem volt ott a támadásnál, mert őt korábban ismeretlenek elrabolták - de kiszabadult és hazatért, így talált rá feleségére. Vallomásában azonban túl sok volt az ellentmondás, így végül beismerte tettét. A bejelentéstől számított öt óra múlva már gyanúsított volt. A házkutatás során a rendőrök többek között a bűncselekmény elkövetéséhez használt cérnát és tűket is megtalálták. Előzetes letartóztatásba helyezték.