Már a negyedik szökési kísérlete volt a vasárnapi helikopteres balhé a 43 éves Panagiotisz Vlasztosznak – írja a Daily Mail. Két napja a gyilkosságért büntetését töltő férfit három másik rabbal együtt egy helikopterrel próbálták kihozni az életfogytiglani büntetéséből, de a fegyőrök addig tüzeltek a gépre, amíg az kényszerleszállást hajtott végre. Itt aztán a rendőrség elfogta a bandát.

A hatóságok szerint a bérelt helikopter két fegyverest, egy pilótát és egy műszaki szakembert vitt magával. Először megpróbálták a Trikala-börtönt övező drótkerítést szétszaggatni egy kötél végére szerelt horoggal. Amikor ez nem sikerült, leeresztették a kötelet, és felhúzták Vlasztoszt. Közben AK-47-es gépfegyverből tüzelni kezdtek az őrökre, akik viszonozták ezt. Eközben a helikopter is, Vlasztosz is megsérült, sőt elvesztve az egyensúlyát, kizuhant a helikopterből, és három métert esett. Őt jelenleg a börtön kórházában ápolják lábsérülésekkel.

A börtön parkolójában kényszerleszállást végrehajtó helikopter a börtön tisztviselői szerint 500 golyót kapott. A görög igazsásügyi minisztérium hozzátette, házilag készített robbanóeszközök is voltak a gépen, de ezeket szerencsére nem vetették be, fel sem robbantak. Azt még nem tudni, hogy az Athén közelében bérelt gép személyzete önként vett-e részt Görögország történetének harmadik helikopteres fogolyszöktetési kísérletében.