Hétfőn meghallgatta a bíróság a kannibál New York-i rendőr, Gilberto Valle feleségét, aki meglehetősen ijesztő részleteket mondott el közös életükből – írja a Global Post az AFP jelentése alapján. A 27 éves Kathleen Mangan-Valle elmondta, látta, milyen perverz fétisoldalakat látogat a férje, akit nők elrablásának, megerőszakolásának, megfőzésének és megevésének eltervezésével vádolnak.

Kiderült, a nő kegyetlen képeket talált férje számítógépén holttestekről, csonkolt testrészekről, és az e-mail-fiókjában is meglelte a többi hasonló érdeklődésű emberrel való levelezését. Ezután döntött: fogja közös gyermeküket, és otthagyja a magát ártatlannak valló Vallét. A kaput az tette be teljesen a feleségnél, amikor "hirtelen rólam és barátokról készült képekre bámultam", emellett észrevett egy levelezést. "Fel lettem volna kötve a lábamnál és csuklómnál fogva, elvágott torokkal, és végignézték volna, ahogy kifolyik a vér a testemből" – magyarázta a zokogó nő.

Valle ügyvédje, Julia Gatto változatlanul kitart a védelem álláspontja mellett: a vádlott csak egy furcsa fantáziájú ember, nem több, nem akart senkinek sem ártani. Ezt Vallétől szerzett boldog családi fotókkal illusztrálta, amire nemcsak a meghallgatáson lévő feleség, de a tárgyalóban ülő Valle is hangos zokogásban tört ki. A bezártságot rosszul tűrő férfi kegyetlen és pontosan lejegyzett terveiért akár életfogytiglani börtönt is kaphat.