A Blikk információi szerint Gy.Zsuzsanna a magyar áldozata a tegnapi hőlégballon balesetnek, melyben 17-en haltak meg. A 34 éves nő angol barátjával nyaralt Egyiptomban, és már egy hete tartózkodtak Luxorban. A Times arról ír, hogy az áldozatok közt volt, az antik szőnyegekkel foglalkozó Joe B. és Gy. Zsuzsanna, akinek művei a világhírű Saatchi galériában voltak kiállítva.  A pár együtt dolgozott egy galériában, mindketten értékbecslőként keresték a kenyerüket.

A párt a szomszédok "bájos pár"-ként jellemezték, akik imádtak a kutyájukkal sétálni.

"Mindannyiunkat sokkolt a hír. Egy csomót meséltek az Egyiptomba tervezett útjukról" - nyilatkozta az Expressnek Nick Cartner, az egyik kollégájuk.

Kedd hajnalban szállt fel az a hőlégballon, melyen főleg turisták utaztak. A baleset a szemtanúk szerint azért következett be, mert egy kötél a gáztartály köré tekeredett, és lepattintotta az egyik szelepet. A vezető és egy utas 10-15 méter magasságból ugrottak ki, ők túl is élték a balesetet. Sokan szintén követték példájukat, de ekkor már a jármű jóval magasabban járt, és végül lezuhant.