Vasárnap hajnalban egy férfi és terhes felesége halt meg egy balesetben Brooklynban. A haszid zsidó közösséghez tartozó Nachman és Raizel Glauber épp kórházba igyekeztek, mert a nő héthónapos terhes volt, és beindultak nála a szülési fájdalmak. Egy kereszteződésben azonban egy szürke BMW ütközött az autónak, a nő az ütközés következtében kirepült az autóból, Glauber pedig beszorult, őt a tűzoltók szabadították ki. Nachman nem sokkal később a kórházban elhunyt, a nőt pedig a Bellevue kórházba szállították, és ott sürgősségi császármetszést hajtottak rajta végre. Nem sokkal később Raizel Glauber is életét vesztette. A túl korán született kisfiú életéért sokáig küzdöttek az orvosok, ám a Guardian információi szerint ő is meghalt. A közösség részéről Isaac Abraham nyilatkozott a lapnak.

" Ezeknek a gyáva embereknek meg kapniuk a büntetésüket" - nyilatkozta Abraham. A közösség azt akarja elérni, hogy az ismeretleneket gyilkosság miatt állítsák bíróság elé.

Az autót vezető Pedro Nunez Delacruz szintén súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség még mindig keresi a BMW sofőrjét és utasait, akik gyalog menekültek a helyszínről.

Az áldozatok a szatmári ortodox zsidó közösségbe tartoztak, és a szokások szerint a baleset után pár órával már el is temették őket. A közösség több mint 1000 tagja vett részt a búcsúztatásukon. Az egyik barátjuk, Isaac Abraham a New York Timesnak nyilatkozott. "Többen is meglátogattuk a gyermeket, hogy meggyőződjünk róla, hogy a legjobb orvosi ellátást kapja." A jóbarát elmondása szerint a fiatal pár egy éve házasodott össze, és Williamsburgban éltek. "Raizy Glauber egy prominens ortodox zsidó rabbicsalád sarja volt."