Megfojtotta azt a két hónapos gyereket elrablója, aki eredetileg egy autót akart ellopni, de abban egy gyereket is talált.

Hétfő reggel csak a boltba ugrott be egy kínai férfi az északkelet-kínai Csilin tartomány székhelyén, Csangcsunban, eközben két hónapos gyerekét a Toyota terepjárójában hagyta. Mire visszament, az autónak és a gyereknek egyaránt nyoma veszett.

A tettest 8 ezer rendőr kereste, végül feladta magát. Csou Hszi-csün keresésébe a lakosság és a taxisok is bekapcsolódtak, a kocsit egy általános iskola szomszédságában találták meg kedd reggel, de üresen. A járműt egy őr látta meg, aki azt is elmondta a hatóságoknak, hogy egy 30 év körüli 180 centiméter magas férfi hagyta ott az autót, aki azt állította, a kocsi nem az övé. A gyanúsított egy távolsági kisbuszra szállt, de a sofőr elmondása szerint már a gyerek nélkül. Az autó rendszámtábláira és a csecsemő ruhadarabjaira a helyszíntől mintegy 500 méterre, egy árokban találtak rá.

Volt már példa hasonló esetekre, de azok szerencsésen végződtek: nemrég egy New York-i autótolvaj is így járt, de ő a csecsemővel együtt otthagyta valahol a járművet, és jelentette a rendőrségen.