A 16 éves Christina Edkins-t fényes nappal szúrta agyon 22 éves támadója, a rendőrség egyelőre még nem tudja, miért: az azonban biztos, hogy a buszon utazó 16 emberből csak egy nőnek jutott eszébe segíteni a megszúrt lányon. A többi utas azt hitte, az emeletes busz emeletén csak tinik szórakoznak, egyedül Stephanie Bent vette komolyan a sikoltozást.

Hiába segített Stephanie Bent

„Ott voltam a buszon. Tudtam, mit csinált és ot állt mellettem, amikor várt, hogy leszállhasson. Csak arra tudtam gondolni, hogy remélem leszáll, és felmehetek segíteni a lánynak. Szerencsére leszállt, felmentem és megtettem, amit tudtam. Szájon át lélegeztettem, és még most is sokkol, hogy nem tudtam megmenteni.” – mondta az swns.com-nak Bent, akit azóta azzal támadnak, miért nem kapta el a késelőt a helyszínen.

  Christina Edkins (4)-1727057
Fotó: Twitter
 

„Egyikőtök se volt ott, szóval kussoljatok! Bármelyikőtök nekiment volna egy késes embernek? Nem hiszem. Nem fogok nekimenni egy késes fickónak, aki épp az előbb káselt meg valakit. Engem is megölhetett volna. Csak az érdekelt, hogy segíthessek a lányon. Én voltam az egyetlen, aki segíteni próbált, aztán később még két lány” – mondta Bent.

A tömeg maradt, de a nők jobban félnek

Olvasónk, Timi Birminghamből írt a Velvetnek arról, az eset óta milyen a közhangulat. "Változást nem tapasztaltam a buszon, ugyanannyian utaznak rajta, mint eddig. A környék még éppen a belvárosban van, úgyhogy nem számít rossznak, a biztonság ezen a buszon szerintem jó, legalábbis ezeken a belvárost is magukban foglaló járatokon kevésbé lehet azzal találkozni, hogy a busz emeletén dohányoznának, vagy füveznének. A város külső részein már az a furcsa, ha nem csapja meg az embert a fű szaga. Incidensekkel még nem találkoztam, kiabálások vannak néha, volt már arra példa, hogy nekiállt ütni egymást egy fekete pár. Tény, hogy a pesti buszokon nagyobb biztonságban érzi magát az ember, itt bármi megtörténhet, volt, hogy egyszer csak felpattant az egyik utas, és tárt karokkal mesélt Jézusról, de rendszeresen találkozni az ablaknak kiabáló, vagy bambán magában beszélő emberekkel - ezek sem túl megnyugtató jelenségek" –círja Timi.

"Egyébként mióta történt, én sem utazom olyan nyugodtan, és főleg a feketéktől tartok. Tegnap is mögém ült, majd mellettem álldogált egy fickó, minden megfordult a fejemben. Nem tett jót lelkileg ez az esemény, legalábbis a fiatal nőknek biztos, hogy nem" – teszi hozzá olvasónk.

A rendőrség ott tart a nyomozásban, hogy a támadó épelméjű, és már azt is tudják, hogy nem beszélgetett a szúrás előtt áldozatával. Edkins biztos nem provokálta sehogy támadóját, de azt még nem tudják a rendőrök, nem volt-e köztük korábban bármilyen kapcsolat.