horoszkóp

Eltörte kisbabája csontjait a tiszakécskei nő

MTI
2013.03.11. 15:56

Vádat emeltek egy tiszakécskei anya ellen, aki az ügyészség szerint bántalmazta pár hetes csecsemőjét, a gyermek több csontját is eltörte – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn. Gyugyi Csilla elmondta, a tiszakécskei nőt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az ügyészség.

A nő Tiszakécskén 2012 februárjában és márciusában egyedül nevelte második, csecsemő korú gyermekét, akivel rokonoknál, ismerősöknél vagy albérletben lakott. Mivel a gyermekét nem látta el kellőképpen és a védőnők számára elérhetetlen volt, a gyermek nevelőszülőnél való elhelyezéséről döntöttek. Átadáskor a csecsemő közvetlen életveszélyben volt: megállapították, hogy számos csonttörést és súlyos belső sérüléseket szenvedett, amelyek abból eredtek, hogy a vádlott bántalmazta a gyermekét.

Az egy hónapos gyermekét egyedül nevelő, 22 éves nő ellen a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézőjének a bejelentése alapján, életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A gyámügy révén a gyermekorvos kórházba utalta a csecsemőt, és ott a vizsgálat során kiderült, hogy a súlyos koponya- és végtagsérülései, valamint életveszélyes belső szervi sérülései vannak. A tiszakécskei nőt akkor őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A főügyészség szerint a vádlott Bugacon nevelte első kisgyermekét, akivel szemben a szülői kötelességét súlyosan megszegte, a gyermek testi és lelki fejlődését veszélyeztetve, ezért a kisgyerek a nagyszülő gondozásába került. A 2006-ban született gyermek bántalmazásának gyanúja miatt már folyt eljárás a nő ellen. A rendőrség 2006. december 8-án kiadott egy közleményt, amely szerint nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mivel a mentők a kecskeméti kórház gyermekosztályára beszállítottak egy 1 hónapos bugaci fiú csecsemőt.

Az MTI információi szerint az előzetes letartóztatásban lévő nő akkor még korábbi élettársával Bugacpusztaházán élt. A 2006-ban életveszélyes állapotba került gyereket az Amerikai úti idegsebészeten elvégzett műtéttel sikerült megmenteni. A rendőrség akkor ismeretlen elkövető ellen indított eljárást, de végül az nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna gyermeküket.