Egy 29 éves német nő áll bíróság elé, akit azzal vádolnak, hogy 2006 és 2012 között öt újszülöttjét ölte meg. Kettőt megfojtott, kettőt ollóval ölt meg, egynek pedig leveleket dugott a szájába. A bíróság most arra keresi a választ, mi volt az indíték - írja a Focus.de hírportál.

A flanseburgi nőnek hét gyereke született, ebből kettő maradt életben. A bírósági tárgyalás hétfőn kezdődött, a nő korábban beismerte a tettét. Az első holttestet még 2006-ban találták meg a szelektív hulladékgyűjtőben, egy másikat pedig egy évvel később egy nejlonzacskóban Schleswig-Holstein tartomány egyik parkolójában.

 
Ezek után még háromszor szült az asszony, aki két gyerekét az erdőben szülte meg, egyet pedig a saját fürdőkádjában. A testeket a gyilkosságok után a pincéjükbe rejtette el. Nem telik úgy el nap, hogy ne kérdeznék meg a tettest, miért ölte meg a kicsiket. "Csak képek vannak előttem, nem tudom, mit csináltam a gyerekekkel, miért és mikor" – mondta a nő, akinek két iskolás korú gyereke is van.
 
A terhességekről nem tudott túl sokat mondani a 29 éves elkövető. Állítása szerint nem vette észre, hogy megnőtt a hasa, és azt sem érezte, hogy mozogna benne a magzat. "Eltoltam magamtól a dolgot, és azt gondoltam nem vagyok terhes."

Senki nem sejtette a környezetében, hogy ő újra és újra gyereket vár. Fogamzásgátlásról soha nem beszélt a férjével, aki mindössze csak két  gyereket akart. Első vallomása szerint félt attól, hogy a szeretet férfi elhagyja, ha kiderül, hogy újra babát vár. Ezt a vallomását azonban később nem erősítette meg.

A férjet tanúként akarják kihallgatni a tárgyaláson. A vádlott édesanyja azt vallotta, hogy soha nem gondolta volna, hogy a lánya újra gyereket vár. "Sok fotót találtam,és végignéztem őket, és, most, hogy tudom, hogy terhes volt a kép készítésekor, már azt mondhatom, hogy talán tényleg úgy nézett ki a képeken." -vallotta az 53 éves asszony. A vallomásból az is kiderült, hogy csak akkor szólt anyjának a gyerekről, amikor az már 10 napos volt.
 
2010-ben egy német nőt 5 év börtönbüntetésre ítéltek, akit azzal vádoltak, hogy két csecsemőjét ölte meg, és tette házának mélyhűtőjébe. Magyarországon évente 30 gyerekgyilkosság történik, melynek nagy része megelőzhető lenne.