Óránként átfésüli a környéket Szabolcsik Béla, annak a 19 éves sajóvámosi lánynak az édesapja, aki hétfő óta nem adott életjelet magáról, írja a Blikk. Szabolcsik Andreát utoljára a szirmabesenyői Sajó-hídnál látták telefonálni, ott találták meg később a táskáját is, amiből sem pénz, sem iratok, sem más tárgyak (például mobiltelefon) nem hiányoztak. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Velvet kérdésére elmondta, egyelőre sem pozitív, sem negatív változásról nem tudnak beszámolni, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel dolgozik az ügyön. Arra a kérdésre, hogy a Sajóban keresték-e a 19 éves lányt, azt a választ adta, hogy minden lehetőséget számba vesznek annak érdekében, hogy megtalálják Szabolcsik Andreát. Az ügyet továbbra is közigazgatási eljárás keretein belül folytatják, ami annyit jelent, egyelőre nem utal nyom arra, hogy elrabolták volna, ahogyan az édesapja feltételezi.


Nagyobb térképre váltás

"Jólelkű, jó tanuló, most volt a szalagavatója, de marad még egy évet az iskolában, hogy szakmát szerezzen. Elképzelni sem tudjuk, mi történhetett vele. Nem volt haragosa, nem csatangolós fajta, nagyon rendes, segítôkész lány. Attól félünk, hogy amikor leszállt a buszról, elrabolták. Vékony, törékeny alkat, könnyű célpont lehetett a támadóinak" – nyilatkozta az édesapja a Borsnak.

Kedden délután a falu lakói tömegesen kezdték átfésülni a környéket, hogy így segítsenek a rendőröknek, és a Facebookon is keresik. "A sajóvámosiak, a bábonyiak és a besenyőiek a kutyás rendőrökkel együtt indultak a lány keresésére. Csatárláncban haladtunk, több hektárt is átfésültünk a Sajó két partján, de sajnos nem jutottunk eredményre" – tájékoztatta a Borsot Szuromi József, a helyi polgárőrség vezetője. A Miskolci Rendőr-főkapitányság eltűnés miatt keresi a lányt. A Blikk úgy tudja, a nyomozók átkutatták a lány szobáját, és lefoglalták a számítógépét és a fogkeféjét is magukkal vitték, hogy DNS-mintát vegyenek. A lapnak a lány egyik barátnője azt mondta, Szabolcsik Andrea hiába volt jó tanuló, nagyon félt az érettségitől. "Hónapokkal ezelőtt egyszer mondta, hogy meg akar halni, de ezt a gondolatot gyorsan elhessegette magától, mert tudta, hogy rengetegen szeretik" – tette még hozzá a barátnője.

  szabolcsikandrea
Szabolcsik Andreát március 11-én látták utoljára