Helyreállt a korábban terelt útvonalon közlekedő a 178-as jelzésű autóbuszok útvonala, illetve a villamosközlekedés a 18-as, 41-es, 47-es villamosok vonalán.

Újra jár a 3-as metró, de nem áll meg a Határ úti metrómegállóban. Korábban írtuk metrópótló autóbuszok közlekedtek az M3-as metró vonalán a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között utasrosszullét miatt. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint 45 percen keresztül próbáltak meg újraéleszteni egy ötvenéves férfit, de nem jártak sikerrel.

Eközben megindult a közlekedés a Széll Kálmán tér és az Oktogon között, a BKK fődiszpécsere a Velvetnek elmondta: az időjárási viszonyok miatt körút a forgalma lelassult, torlódásra kell számítani.

Máshol

A kora délutáni tömegkarambolban az első értesülések szerint ketten sérültek meg.

Dombóváron csaknem négyszáz fogyasztónál nincs áram. Boros Brigitta Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a havazás miatt egy trafóházban zárlat keletkezett, a hiba 397 helyen okozott áramkimaradást. Az E.on Hungária Zrt. ígérete szerint egy órán belül helyreállítják a szolgáltatást.

A 7-es számú főúton, Martonvásár és Tárnok között két személygépkocsi ütközött, a balesetben egy ember életét vesztette. A 38-as kilométerszelvénynél egy Martonvásár irányába tartó autó vezetője elvesztette uralmát járműve felett, majd összeütközött a szemközti sávban érkező személygépkocsival. A megcsúszó autót vezető nő a helyszínen életét vesztette, a másik sofőr megsérült. A két járműbe egy harmadik autó is belecsúszott. A főút Martonvásár és Tárnok közötti szakaszát lezárták a helyszínelés idejére.

Felsővezeték-meghibásodás miatt késnek a vonatok Miskolc, Mezőzombor, Nyékládháza és Nyírbogdány környékén, valamint a Székesfehérvár és Nagykanizsa közötti szakaszon csütörtök délután. Az ország északkeleti részein a felső vezetékre fagyott csapadék okoz zárlatokat. A meghibásodásokat folyamatosan javítják, de az utasoknak késésekre kell számítaniuk - figyelmeztettek.

Székesfehérvár és Nagykanizsa közötti szakaszon is jelentős késéssel közlekednek a vonatok, mert Balatonszemes és Fonyód között fa dőlt a felső vezetékre. A menetrend szerinti közlekedés csak késő délután állhat helyre.

Az M3-ason baleset miatt teljes útzár van, egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött, Hatvan határában. Egy ember megsérült, a forgalmat a 3-as főútra terelik.

Menetrend szerint közlekedő autóbusz, betegszállító autó és kamion csúszott árokba a 65-ös úton, Tamási és Iregszemcse között. Deák Balázs, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a 61-es úton, Tamási és Nagykónyi között is több személygépkocsi borult árokba. A balesetekben senki nem sérült meg. A 65-ös út Tamási és Iregszemcse közötti szakaszát, illetve az Iregszemcse és Nagykónyi közötti 6510-es utat hóátfúvások miatt lezárták.