Kedden délután 16 óra 10 perckor, a Sajó-hídnál emelték ki a folyóból annak a 19 éves sajóvámosi lánynak a holttestét, akit családja és barátai a Facebookon kezdtek keresni, miután március 11-én eltűnt, írja a boon.hu. Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a portálnak azt mondta: Sz. Andrea testét a Sajóból emelték ki Szirmabesenyőn, az édesapa azonosította a holttestet. Idegenkezűségre utaló nyom, adat nem merült fel. A sajtóferens a Velvetnek elmondta, hogy a rendőrség a korábban kiadott körözést visszavonja, az ügyet közigazgatási eljárás keretein belül tovább folytatják. A boon.hu úgy tudja, a holttestet egy, a vizet távcsővel kutató férfi fedezte fel. Információk szerint a holttest kiemeléséhez a rendőrség a tűzoltók segítségét kérte. A miskolci és a szerencsi tűzoltók búvárok közreműködésével hozták a partra a lány testét. A Szabolcsik Andrea megtalálására létrehozott Facebook-oldalon tucatjával jelennek meg a részvétnyilvánító üzenetek. "Kedves Mindenki. Sajnos a legrosszabb kovetkezett be, megtalaltak, de sajnos nincs eletben. A csalad neveben nagyon koszonjuk a folyamatos batoritast es az egyutterzo hozzaszolasokat, rendkivul sokat jelent" – áll az utolsó bejegyzésben.

Komjáthy Lajosné, a település polgármestere nagyon megdöbbent a hír hallatán. A polgármester asszony a Velvet kérdésére elmondta: rendes, jóravaló, gondos embereknek ismeri a szülőket, akik szinte az utolsó pillanatig reménykedtek abban, hogy él a lányuk. Egy, Sz.Andreával gyakran találkozó falubeli a Velvetnek azt mondta: a 19 éves sajóvámosi lány csendes és szerény volt, sokat járt könyvtárba, szívesen vett részt kézműves foglalkozásokon és jó tanuló volt, ezért is érhetetlen, hogy miért félt annyira az érettségitől.

A 19 éves Sz. Andrea március 11-én, miskolci középiskolájából hazafele jövet tűnt el, lapinformációk szerint szemtanúk még látták a szirmabesenyői Sajó-hídnál telefonálni. Később a hídon megtalálták a táskáját, benne a telefonjával és a személyes irataival – édesapja szerint semmi sem hiányzott lánya dolgai közül. Édesapja attól tartott, hogy lányát elrabolták. Sz. Andrea egyik barátnője a Blikknek úgy nyilatkozott: a középiskolás lány nagyon félt az érettségitől, pedig jó tanuló volt. "Hónapokkal ezelőtt egyszer mondta, hogy meg akar halni, de ezt a gondolatot gyorsan elhessegette magától, mert tudta, hogy rengetegen szeretik" – mondta a lány nemrég a napilapnak. A rendőrség és a helyiek március 11-e óta nagy erőkkel keresték Sz. Andreát.