Egy családi vita miatt megölte két hozzátartozóját, majd az utcán folytatta ámokfutását egy férfi a kelet-kínai Sanghajban.

A helyi rendőrség közlése szerint a Cang keresztnevű férfi a Sanghajjal szomszédos Csiangszu tartományból érkezett a városba kedden, hogy rokonaitól pénzt kérjen. Miután elutasító választ kapott, a szomszédok szerint hangos vita kezdődött a lakásban, ahonnan Cang feldúlva távozott. A helyszínre szerdán délután tért vissza, feltételezhetően azzal a szándékkal, hogy bosszúból megölje nővérét és annak anyósát.

A gyilkosság után a férfi egy konyhakéssel a kezében az utcára ment, és a külvárosi Fenghszian kerületben egy általános iskola közelében válogatás nélkül többekre rátámadt. A férfi 11 embert sebesített meg, ezek több mint fele kiskorú, az iskola tanulója, a sebesültek közt szülők és tanárok is vannak. A támadót végül járókelők és biztonsági őrök fegyverezték le.

A sebesültek közül többet válságos állapotban szállítottak kórházba, sok iskolás sokkot kapott - írta a csütörtöki Shanghai Daily napilap.

A rendőrség szerint nem lehet kizárni, hogy Cang mentális problémákkal küszködik.