Zala megyében négy út járhatatlan és 12 útszakaszon csak sebességkorlátozással lehet közlekedni az áradások okozta vízátfolyások miatt – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője hétfőn az MTI-t. Pécsi Norbert Sándor közölte: a vízátfolyások és sárelöntések miatt le van zárva a Söjtör és Tófej, a Kerkateskánd és Szécsisziget, valamint a Bagod és Boncodfölde közötti összekötő út, továbbá Lentiben egy mellékút.

Sebességkorlátozással haladhatnak csak a járművek a 74-es főúton Bocskánál, Letenye térségében három mellékúton, valamint Keszthely, Szilvágy, Lenti, Csesztreg, Baktüttős, Gutorfölde, Páka és Alsószenterzsébet határában. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjának információi szerint délig öt helyszínen kellett segítséget nyújtaniuk a tűzoltóknak az ár- vagy belvíz miatt.

Keszthelyen és Magyarszerdahelyen egy-egy családi ház pincéjéből szivattyúztak ki vizet a tűzoltók. Nagykanizsán a kiöntött Principális-csatorna miatt homokzsákokkal védik a lakóházakat a kiskanizsai városrészben, ahol az MTI helyszíni tapasztalatai szerint jelentős területen öntötte el családi házak kertjeit az áradás.