Nem a saját autóját vezette a Hummeres gázoló néven elhíresült Thomas, hanem csak kölcsönvette azt  - írta a Blikk. A kocsi német tulajdonosa azért adta be a szervízbe autóját hogy ott néhány átalakítást végezzen rajta. Aztán valamiért úgy döntött, az autóval utazik el a túrára. A müncheni tulajdonos megbízott egy ügyvédet, hogy szerezze vissza a korábban 50 ezer euróért árult autót.

"A szóban forgó gépkocsi valóban nem a gyanúsított tulajdona. Mivel egy bűncselekmény fontos bizonyítéka, ezért a tulajdonos nem kaphatja vissza az autót. Ilyen esetekben az elkobzás is szóba jöhet, de a végső szót majd a bíróság mondja ki" - nyilatkozta a Blikknek dr. Nagy Andrea ügyészségi szóvivő.

Ha az autót elkobozza a rendőrség, akkor a gyilkosság gyanúsítottjának kell kifizetnie az autó árát. Ha ezt nem tudja kifizetni, és elitélik, akkor a börtönkeresetéből törlesztheti azt.

A férfi még tavaly indult el barátaival egy romániai túrára, ám Magyarországon áthaladása közben halálra gázolt egy rendőrt. A férfi azóta is előzetes letartóztatásban van.