Erőszakos támadás érte Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester lányát a Bándy-per napján, péntek hajnalban. Az áldozat el tudott menekülni a helyszínről, de súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban kezelik – tájékoztatta a polgármester az MTI-t. Mint az Páva Zsolt MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, Páva húszéves lánya Pécs belvárosában szórakozott barátaival egy egyetemi rendezvényen, majd onnan indult haza gyalog. Információink szerint egy, a tetthelyhez közeli hotel kamerája rögzítette az elkövetőt, a felvétel elemzése jelenleg is folyamatban van.  A megtámadott képes volt védekezni, "így sikerült megakadályoznia a legrosszabbat, ami egy nővel történhet" – írta a polgármester.


View Larger Map

Keresik az elkövetőt

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. április 5-én hajnali 4 óra körüli időben Pécsett, a Kálvária úton található alagútnál egy egyelőre ismeretlen férfi leszólított egy fiatal lányt, majd bántalmazta. A 20 éves sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A támadó 20-25 év körüli, 160-165 centiméter magas, kerek formájú, szakállas, vagy borostás arcú, barna hajú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor farmernadrágot, bőrkabátot, narancssárga színű, zipzáras kapucnis pólót, valamint fehér talpú fekete színű cipőt viselt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a személyleírás, vagy a térfigyelő kamerák által készített felvétel alapján a támadót felismerni véli, jelenlegi tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát a 06-72-504-400 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A védekezés közben azonban nagyon súlyosan megsérült. A támadó vagy támadók  eltörték arccsontját, orrát, szétszaggatták a ruháit, testén számos zúzódás keletkezett. Jelenleg is kórházi ápolásra szorul. "Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető.

A lányom személyes kérését tiszteletben tartva tájékoztatom a média képviselőit, hogy családunk most először és utoljára nyilatkozott ebben a megrázó témában, innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" – áll Páva közleményében. A polgármester egyúttal arra kér minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, hagyja, hogy gyermekük a média jelenléte nélkül gyógyulhasson. "Mint édesapa, arra kérem önöket, ne a szenzációt keressék ebben az ügyben, hanem az emberséget, amelyre most gyermekemnek a legnagyobb szüksége van." A Dunántúli Napló információi szerint a rendőrség azóta már elfogta a tettest, aki az alagúttól követhette Páva kisebbik lányát, majd a Szőlő utcában támadta meg.