Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt ítélt 7 és fél év börtönre nem jogerősen négy fiatalt az Ózdi Járásbíróság egy 2011 szeptemberében elkövetett bűncselekmény miatt – közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze kedden.

A négy fiatal férfi egyikük javaslatára tört be Ózdon egy idős nő lakásába, az asszonyt bántalmazták, majd 14 ezer forinttal és két üveg itallal távoztak. A sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vádlottak közül ketten beismerték tettüket, és részletesen elmondták, hogyan tervezték meg, hogyan öltöztek át előtte, hogyan osztották ki a szerepeket. Két társuk tagadta, hogy elkövette a rablást.

A nő – bár nem ismerte fel támadóit – pontos leírást adott testalkatukról és cselekedeteikről. Távozásuk után átment a szomszédba, és onnan értesítette a rendőrséget. Az Ózdi Járási Ügyészség négy 22-25 éves férfivel szemben emelt vádat, a bíróság bűnösnek mondta ki őket, és valamennyiüket 7 év 6 hónap börtönre ítélte. A vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügyet a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd másodfokon – közölte Martossy György.