A Petőfi Népe szerkesztősége úgy értesült, hogy a napokban az izsáki rendőrőrsön a kihallgatást követően elhunyt egy gyanúsított – írja a baon.hu. Az orgoványi férfit kisebb lopás elkövetésével gyanúsították a rendőrök, és aki azonosította holttestet, azt állította, hogy szét volt verve az arca.

„A Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője 2013. április 9-én két rendőr hivatásos szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszűntette” – mondta a lapnak Gál Kristóf, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az ügyben a Kecskeméti Nyomozó Ügyészségnek van joga eljárni, ők kényszervallatás bűntette és halált okozó testi sértés miatt nyomoznak az ügyben.

Papp Károly r. vezérőrnagy az ORFK rendkívüli sajtótájékoztatóján az ügyben a következőket nyilatkozta:  „A hétfői napon a Bács-Kiskun megyei Orgovány településen 17 óra 30 perckor a szolgálatban lévő rendőrjárőr intézkedést kezdeményezett egy 47 éves férfivel szemben, aki motorfűrész lopás gyanúja miatt került rendőri intézkedés alá vonásra. Az Izsáki Rendőrőrsről a Kiskőrösi Rendőrkapitányság ügyeletére 20 óra 40 perckor tettek a rendőrök jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy az Izsáki Rendőrőrsön elhalálozott. A két időpont közötti eseményekről nem áll módomban most Önöket tájékoztatni, mivel az ügyben büntetőeljárás van folyamatban, és ez a büntetőeljárás érdekeit veszélyeztetné.

A rendőrség teljes személyi állománya nevében részvétemet nyilvánítom az elhunyt hozzátartozóinak. tegnapi napon az intézkedést lefolytató két rendőrnek a szolgálati viszonyát az elöljáró rendőri vezető haladéktalanul megszüntette. Felmentésre került indokolás nélkül az Izsáki Rendőrőrs parancsnoka és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője. Más rendőri vezető esetleges felelősségére vonatkozóan vizsgálatot folytatok. A rendelkezésemre álló jelentések alapján a rendőri intézkedésnél az arányosság, a szükségesség, és a fokozatosság elve nem érvényesült. Jogállami keretek között működő rendőrség esetében számomra elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be" – közölte a vezérőrnagy szavait a police.hu.