Kórházban halt meg a szerb ámokfutó

MTI/velvet
MTI/velvet
2013.04.11. 18:14

Meghalt csütörtökön a kórházban az a szerbiai férfi, aki két nappal ezelőtt 13 embert ölt meg a Belgrádtól délre fekvő Mladenovic közelében – jelentette a B92 belgrádi rádió. A szerb média által Ljubisa Bogdanovic néven említett 60 éves háborús veterán a mészárlás után magával is végezni akart, és fejsérüléssel, életveszélyes állapotban szállították a belgrádi sürgősségi központba. A Velika Ivanca településen történt vérengzésben kedden 6 férfi, 6 nő, valamint egy kétéves kisgyermek – az elkövető rokonai és más falubeli – vesztette életét. Az ámokfutó a feleségére is rálőtt, az ő állapotát azonban szerdára stabilizálni tudták az orvosok.

A rendőrségnek továbbra is sötétben tapogatózik a férfi tettének indítékát illetően. Az asszony a rendőröknek tett első vallomásában nem tudta megmondani, mi vitte rá férjét a vérengzésre. "Számunkra már nincs értelme az életnek" – idézte fel férje utolsó, közvetlenül az ámokfutás előtt elhangzott mondatát. Mint a rendőrség megtudta, a férfi állítólag évek óta erőszakosan viselkedett feleségével, és rendszeresen veszekedett 41 éves fiával, utóbbi szintén a támadás áldozatául esett. A szomszédok ellenben segítőkész és békés embernek ismerték meg az 1992-es szlavóniai háborút megjárt férfit.

A Blic című szerbiai napilap információi szerint a mintegy 15 hektárnyi szántóföldet birtokló Bogdanovic a település egyik legtehetősebb gazdálkodójának számított. Ikerlányai szerdán a szerb sajtónak azt nyilatkozták: apjukat nagyon megviselte, hogy egy évvel ezelőtt elvesztette állását egy szlovéniai vállalatnál, igaz, munkájának megszűnése anyagilag nem okozott problémát a családnak. Az áldozatokat pénteken helyezik örök nyugalomba a Velika Ivancai-i temetőben.