A rendőrség honlapjára pénteken kitett közlemény szerint megölték azt a 16 éves szigetszentmiklósi lányt, aki csütörtökön tűnt el. A közlemény szerint emberölés gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást indított T. Zoltán 31 éves szigetszentmiklósi lakos ellen az ügyben. A büntetett előéletű férfi a rendelkezésre álló adatok szerint szerdán este találkozóra hívta a 16 éves, hallássérült lányt a halásztelki Duna-partra, ahol tisztázatlan okból brutálisan bántalmazta, majd megfojtotta a lányt. A férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - mondta az MTI-nek Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. A gyilkossággal megalapozottan gyanúsított T. Zoltánt a rendőrök őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, amikor is a férfi részben beismerte a bűncselekmény elkövetését.


Nagyobb térképre váltás

A csütörtökön eltűnt D. Dominika hallókészüléket viselt. "Eltűnésekor fekete rózsaszínű baseball kabátot, farmer nadrágot és magasszárú sportcipőt és kék converse táskát viselt" – írták a Facebookra kitett felhívásban. Akkor úgy lehetett tudni, a halásztelki Aldi elől vitte el valaki autóval április 10-én.

Update:

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken délután a police.hu-n közölte: az ügyészség elrendelte a gyilkossággal megalapozottan gyanúsítható 31 éves, szigetszentmiklósi T. Zoltán előzetes letartóztatását. A 16 éves, hallássérült lány eltűnését apja jelentette április 10-én a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon. A lány kutatásába a RESCUE 24 Speciális Mentőszolgálat kutyás keresőegysége is bekapcsolódott. Segítségükkel a rendőrök 2013. április 11-én 15 óra körül Halásztelek külterületén megtalálták a szigetszentmiklósi lány holttestét. A helyszínre kiérkező orvos megállapította, hogy a 16 éves áldozat halálát bántalmazás okozta.  Ez alapján a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított nyomozást különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt.

A forrónyomon üldözés, valamint az adatgyűjtés során beszerzett információk elemzésének eredményeként a Pest megyei nyomozók néhány órán belül elfogták és előállították az emberölés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. Zoltán 31 éves szigetszentmiklósi lakost. A férfi gyanúsított kihallgatása megtörtént, ezt követően a nyomozók őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2013. április 12-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, és a férfit az esetleges szökésre, elrejtőzésre való tekintettel előzetes letartóztatásba is helyezték.

Az eljárás során a rendőrség szakértőket rendelt ki, mely vizsgálatok jelenleg is folyamatban vannak. T. Zoltán ellen a további eljárást – fogva tartása mellett – a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.