Életveszélyt okozó testi sértés és orgazdaság miatt is elítélték korábban azt a férfit, akit Békés megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ segítségével fogtak el 2013. április 11-én Szegeden – írja a police.hu. Egyébként egy nappal később akarták elfogni: a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a közelmúltban több információt beszereztek a férfiről, egy nyomozó és a TEK két rendőre pedig éppen Szegeden dolgoztak az ügyön, miközben szembe ment velük egy nagyértékű terepjáró.

A rendszámából már tudták, hogy az autót a keresett férfi vezeti, ezért követni kezdték. Amikor megállt egy étkezdénél és a kikért ételre várt, a három rendőr kihasználta az alkalmat és rögtön elfogták.

A 37 éves, battonyai lakcímmel rendelkező, de Baranya megyei illetőségű S. Zoltán mindent elkövetett azért, hogy ne találjanak rá. Tartózkodási helyét gyakran változtatta, és az ügyintézőket megtévesztve olyan hamis személyi igazolványt is kiállíttatott magának, amelyben az ő arcképe, de a testvére személyi adatai szerepeltek. Életveszélyt okozó testi sértés és orgazdaság miatt korábban összesen négy és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Emellett közokirat-hamisítás miatt is eljárás folyik ellene a Szegedi Rendőrkapitányságon. A Békés megyei nyomozó és a Terrorelhárítási Központ két munkatársa a férfit átadta a Szegedi Rendőrkapitányság rendőreinek.