Lopott kulccsal hatolt be két budapesti férfi a Budapest II., Alsóvölgy utca egyik lakásba, és onnan különféle értékeket kísérelt meg eltulajdonítani. Cselekményükben a helyszínre érkező II. kerületi járőrök zavarták meg őket, ezért értékszerzés nélkül elmenekültek a helyszínről - adta hírül a police.hu.

"A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével K.-L. Roland, valamint B. Kornél Roland megalapozottan gyanúsíthatók. Elfogásukra 2013. április 6-án, majd április 11-én tartózkodási helyeiken került sor. K.-L. Roland a bűncselekményt megelőző napokban egy XII. kerületi kórház kórterméből tulajdonította el a sértett táskáját, benne személyes iratokkal, valamint a lakáskulccsal, amellyel később társával bejutottak az ingatlanba. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, továbbá több hasonló jellegű jogsértésről is vallomást tett" - olvasható a közleményben.

A férfi korábban a fővárosi kórházakban fekvő idős személyek táskáit, vagy egyéb értékeit lopta el, az eltulajdonított lakáskulcsok segítségével pedig a sértett otthonából különböző értékeket tulajdonított el.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.