Borzalmas részletek derültek ki a bíróságon a tavaly augusztusban, Pécsszabolcson talált halott csecsemő ügyében – írja a PécsMa. A 18 éves V. Mária a kezdetektől titkolta terhességét, annak ellenére, hogy környezete tudta azt. A szülés megindulásakor, tavaly augusztus 18-án hajnalban rosszullétre hivatkozva sétálni indult a lány, a pécsszabolcsi templom mellett szült, majd egy kővel agyonverte a gyereket. A halott csecsemőt pokrócba csavarta, nejlonzacskóba tette, és egy pincébe dobta – derül ki a vádiratból, amit az ügyész olvasott fel a Pécsi Törvényszék tárgyalásán.

Miután V. Mária hazament, rosszul lett, ezért kórházba kellett szállítani – így derült fény a gyilkosságra. A csecsemő holttestét két napig keresték a rendőrök, mert a lány először félrevezette a nyomozókat, hogy hova rejtette az újszülöttet.

A szomszédok szerint a lány annak ellenére titkolta terhességét, hogy mindenki látta rajta. "Kérdeztem tőle, hogy mikor jön a baba. Erre csak azt mondta, hogy semmikor, mert csak a hasára meghízott" – mondta a gyilkosság utáni napon a PécsMa-nak V. Mária egyik szomszédja. V. Mária a bíróságon nem tett vallomást, a nyomozáskor azt mondta, egyrészt azért titkolta terhességét, mert anyósa többször mondta neki, hogy ne szüljön második gyereket, másrészt mert nyolcan laktak egy 80 négyzetméteres házban, ahol nekik csak egy ablak nélküli szoba jutott.