Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték P. Lajost, aki tavaly áprilisban söréttel lőtt rá saját, előző este kirakott vendégeire. A férfit – aki a győri Vadkan presszó tulajdonosa - leghamarabb 30 év múlva bocsáthatják feltételesen szabadlábra. A bíró azzal indokolta döntését, hogy a vádlott végig provokálta a sértetteket, először telefonon, aztán élőben is – ezért nem indokolható a jogos védelni helyzet, amire hivatkozva a védelem felmentést kért.

A vádlott a tárgyalás során állította, hogy az egyik sértettnek tudomása szerint lőfegyvere volt. Ezt rajta kívül mindössze egy olyan tanú támasztotta alá, aki a vádlottnak jó ismerőse, és csak októberben került képbe (a gyilkosság áprilisban történt). A rendőrök ráadásul tavaly kimentek az illető lakására, és megnézték a pincéjét, ahol állítólag lőteret alakított ki – de ott se lőszer, se lőpor, se fegyver nyomát nem találták, az áldozat rokonai és barátai pedig tagadták, hogy a férfinek fegyvere lett volna.

P. Lajos a gyilkosságot megelőző estén kirakott egy hangoskodó társaságot a presszójából; a társaságban volt a két áldozat is, akivel már régóta húzódó nézeteltérése volt. Másnap délelőtt 11 óra felé a két férfi kérdőre vonta a tulajdonost, ekkor fajult a vita lövöldözésig. Az egyik férfit számonkérés közben, a másikat menekülés közben, az autójában lőtte agyon, az engedéllyel tartott fegyverével. Később feladta magát, előállították, nem is tanúsított ellenállást. Kihallgatása során önvédelemre hivatkozott.