Miután április 3-án megtörtént a vádemelés, egyértelművé vált, hogy a Kaposvári Törvényszék a közeljövőre kitűzi a Szita Bence megölésével vádolt három ember elleni per első tárgyalását. Kérdésünkre Berlik Zoltán, az egyik vádlott, P. Erika védője megerősítette, hogy május közepén indulhat a per. Ő úgy tudja, májusban és júniusban is két-két tárgyalási napot tartanak, június végére ítélet is születhet (még a nyári ítélkezési szünet előtt). A Kaposvári Törvényszék sajtótikára, Marosiné Tumó Tünde szintén azt mondta a Velvetnek, május közepén kezdődik a per, a konkrét napot később tűzik ki. P. Erika még mindig Szombathelyen raboskodik – mondta Berlik, aki nem tett új védői indítványt, és az ügyben új bizonyíték sem merült fel.

Október végén eltűnt egy 11 éves kisfiú az egyik kaposvári bevásárlóközpont parkolójából. A bonyolult családi hátterű Szita Bence nevelőapjának élettársa jelentette be az eltűnését a rendőrségen, így hamar mozgósították az egész várost, megkezdődött a fiú keresése. November 3-án felgyorsultak az események: megtalálták a kisfiú elásott holttestét egy közeli erdőben, másnap pedig őrizetbe vettek három embert. A nevelőapa élettársát, P. Erikát és két hajléktalant, B. Józsefet és K. Józsefet gyanúsították meg a gyilkossággal.

A gyanúsítottak egy ideig tagadtak, a kihallgatások aztán lassan felőrölték őket, és beismerték a bűncselekményt. Később kiderült, P. Erikának megromlott a viszonya élettársával, ezt részben Szita Bence okozta, aki rossz viszonyban volt a nő saját gyerekével. Ez vezetett a brutális, még a rendőröket is megrázóan kegyetlen gyilkossághoz, amiben a két hajléktalan segített a nőnek. P. Erika jelenleg Szombathelyen raboskodott, majd Pécsre szállították, mielőtt a vasi megyeszékhelyre visszakerült volna.