Édesapja otthonából elrabolt egy négyéves magyar kislányt két ismeretlen férfi a rimaszombati járásban lévő Ajnácskő (Hajnacka) községben - közölte Mária Faltániová, a besztercebányai megyei rendőrkaptányság szóvivője pénteken. Szerinte a szlovák rendőrség által emberrablásként vizsgált ügy hátterében feltételezhetően családi viszály áll.

Egy 30, illetve egy 50 év körüli férfi csütörtökön reggel 7 óra tájékában behatolt az Ajnácskő községben lévő családi házba, ahonnét az apa tudta és jogerős bírósági végzés nélkül magukkal vitték a gyermeket. A magyar állampolgárságú kislányt, N. Katalin Krisztinát egy magyar rendszámú fehér furgonban hurcolták el. Az ügyben emberrablás és magánlaksértés miatt indított nyomozást a szlovák rendőrség, amely már felvette a kapcsolatot a magyar partnerszervezettel.


Nagyobb térképre váltás

Hunyák József, Ajnácskő polgármestere az üggyel kapcsolatban elmondta: az apa szüleivel él abban a házban, ahonnét a gyermeket a két férfi engedély nélkül elvitte. A helybeli, szlovák állampolgárságú édesapa egy időben Magyarországon élt. A polgármester megjegyezte: a mostani "gyermekrablás" nem az első eset volt, úgy tudja, már egy évvel ezelőtt is történtek hasonló "nézeteltérések", amelyeknek hátterében feltételezhetően az áll, hogy a szülők nem tudtak megegyezni a gyermekelhelyezés kérdésében.