Tizenhárman sérültek meg, amikor letért az M1-es autópályáról és patakba hajtott egy macedón busz Győr közelében pénteken hajnalban – közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem megyei szóvivője. Dobos Viktória hadnagy elmondta: a járműről – amely a Cuhai Bakony-érben állt meg – hét embert mentettek ki a tűzoltók. A balesetben hatan súlyosan, heten könnyebben sérültek. A mentők – sérülései ellátására vagy megfigyelésre – a buszon ülő mind a 28 embert kórházba szállították. Tizenöt sérültet a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba vittek, közölte az intézmény orvos igazgatója pénteken reggel az MTI érdeklődésére. Oláh Attila elmondta: az intézménybe összesen tizenöt ellátásra szoruló ember érkezett, akik nyaki, hasi vagy végtagsérüléseket szenvedtek. Az egyetlen életveszélyes állapotban lévő páciensnél súlyos hasi sérüléseket diagnosztizáltak. A többi balesetest Tatabányán látják el.

Update: Tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást az éjjel az M1-es autópályán balesetet szenvedett busz macedón sofőrje ellen a Győri Rendőrkapitányság. Sajtóreferensük nem kommentálta az MTI helyszínről származó értesülését, hogy a férfi elaludt a volánnál.

Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a rendőrség már megkezdte annak a vezetőnek a kihallgatását, aki a negyed kettőkor bekövetkezett baleset idején a volánnál ült.