A kapos.hu információi szerint 2013. május 13-án 9.00 órakor és május 14-én 8.30  órakor kezdi meg Szita Bence gyilkossági ügyének tárgyalását a Kaposvári Törvényszék. A hírek szerint az első napon a bíróság a vádlottak, kihallgatását tervezi, a második  tárgyalási napon pedig a tanúk fognak megjelenni. Június 4. és 5. napján a szakértőket hallgatják meg a törvényszéken.

Előzmények

Október végén eltűnt egy 11 éves kisfiú az egyik kaposvári bevásárlóközpont parkolójából. A bonyolult családi hátterű Szita Bence nevelőapjának élettársa jelentette be az eltűnését a rendőrségen, így hamar mozgósították az egész várost, megkezdődött a fiú keresése. November 3-án felgyorsultak az események: megtalálták a kisfiú elásott holttestét egy közeli erdőben, másnap pedig őrizetbe vettek három embert. A nevelőapa élettársát, P. Erikát és két hajléktalant, B. Józsefet és K. Józsefet gyanúsították meg a gyilkossággal.

A gyanúsítottak egy ideig tagadtak, a kihallgatások aztán lassan felőrölték őket, és beismerték a bűncselekményt. Később kiderült, P. Erikának megromlott a viszonya élettársával, ezt részben Szita Bence okozta, aki rossz viszonyban volt a nő saját gyerekével. Ez vezetett a brutális, még a rendőröket is megrázóan kegyetlen gyilkossághoz, amiben a két hajléktalan segített a nőnek. P. Erika jelenleg Szombathelyen raboskodott, majd Pécsre szállították, mielőtt a vasi megyeszékhelyre visszakerült volna.