Kelet-Franciaország álmos kisvárosában, Montbéliard-ban történt az eset egy fiatal sráccal: egy állítólagos online barátnővel odáig fajult a viszonya, hogy sztriptízt lejtett neki webcam előtt. Ezzel azonban később alaposan megzsarolták őt, 1250 eurót (371 ezer forintot) kizsarolva a naiv fiúból –írja a Local.

A srác azonban a rendőrséghez fordult, mire kiderült, hogy egy alaposan kidolgozott zsarolásról van szó, aminek a szálait Elefántcsontpartról irányították. Philippe Carme rendőrparancsnok elmondta a l’Est Republicain lapnak, hogy gyakori átverési forma egy kamubarátnő profiljának létrehozása, és a másik fél rávétele hasonló dolgokra.

A montbéliard-i fiú esete is így kezdődött: április 13-án ismerősnek jelölte egy szép lány a Facebookon. Elkezdtek chatelni, képeket, videókat küldözgetni egymásnak, ezek a képek idővel egyre erotikusabbak lettek. Végül a srác belement, hogy sztriptízeljenek egymásnak webcamen keresztül. A fiú már letolt nadrággal állt a gépe előtt, amikor rájött az átverésre, és pánikba esett. Jönni kezdtek a fenyegető üzenetek, hogy küldjön pénzt, vagy minden ismerőséhez eljuttatják a felvételt. A fiú a fenti összeget kifizette a megnevezett számlára, majd a rendőrséghez fordult. A rendőrök szerint azonban alig lesz sikere a nyomozásnak, szinte beazonosíthatatlanok az elkövetők.