Két gyerek és egy felnőtt sérült meg a soproni Ady Endre utcai óvodában, mert ledőlt egy ytong belső válaszfal – írja a Kisalföld. Farkas Szabolcsné, a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei ügyeletének munkatársa  elmondta, hogy egy hat méter hosszú, fél méter magas fal dőlt le, ugyanakkor a lap arról ír, hogy egy egy méter magas, négy méter hosszú fal három négyzetméteres darabja omlott le.

A sérültek közül egy négy éves kislányt, és egy hat éves kisfiút kórházba szállítottak. A Soproni Erzsébet Oktató Kórház sajtófőnöke későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A szülők kérésére a kórház nem közölt részleteket a sérültekről. Az MTI értesülése szerint jelenleg is vizsgálják a két kisgyereket, akik a lábukon sérültek meg, egyikük törést szenvedett. A fal nem volt rossz állapotú, 2006-ban újították fel, ráadásul pont januárban tárgyalta a képviselőtestület azt az előterjesztést, melyben megpályázták az óvoda bővítését és felújítását.

A Soproni Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt építészszakértő bevonásával vizsgálja történt-e mulasztás, terhel-e valakit felelősség a balesetért. Fodor Tamás polgármester azonnal a helyszínre sietett, és közölte, hogy vizsgálatot rendel el az összes óvodában. A katasztrófavédelem pénteken már munkához is lát.

Május 8-án Miskolcon omlott le egy bölcsöde fala, akkor hat gyereket szállítottak kórházba, egyikük súlyosan megsérült.