Múlt hét csütörtökről péntekre virradó hajnalban, körülbelül fél három-három óra környékén eltűnt a XI. kerületi Irinyi József utcából egy 22 éves, harmadéves ELTE-s bölcsészhallgató – áll a Facebookon közzétett felhívásban. Bukovits Attila a Kármán Tódor Kollégiumban tartott Bassment bulin vett részt barátaival. Egyikük a következőképp írta le a Velvetnek az eseményeket: "Előtte egy közös barátunkkal kocsmáztunk együtt, de ő nem jött velünk tovább, a Bassmenten pedig egy másik barátunkkal találkoztunk. Attila hajnali fél 3 körül azt mondta, hogy kimegy a kollégium elé telefonálni, és említette, hogy jön egy haverja is, és elémegy." Negyedóra-húsz perc elteltével elkezdték hiányolni, barátja felhívta telefonon, de akkor már ki volt kapcsolva a telefonja. "Akkor rögtön kimentünk a barátommal, hogy hátha történt vele valami a kollégium előtt, de nem találtuk, valamint a szomszédos utcákat is átfésültük. Azóta semmi hír róla. Rögtön végig lettek kérdezve a barátok, akikkel mostanában tartotta a kapcsolatot, hogy ki lehetett az, aki esetleg kiment elé, de senki sem jelentkezett, hogy őt hívta volna" – írta a Velvetnek Attila barátja. A Facebookon fellelhető információk szerint a hétvégén egy kisebb csapat körbejárta a környéket, bolti eladókat, járókelőket kérdeztek meg, hogy látták-e a fiút, de a keresésnek egyelőre nincs eredménye.

Szülei szombaton jelentették eltűnését a rendőrségen, az édesanya elmondása alapján a nyomozás folyamatban van, ám ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg a Velvetnek. Bukovits Attila édesanyja kérdésünkre elmondta, kutyás keresést is indítottak, de abból sem derült ki semmi, mert a történtekkor esett az eső. A Sopronban élő szülők fiuk Facebookjára is beléptek, hátha megtudnak valamit, de így sem jutottak előre. "Már mindenfélén gondolkozunk. Az is felmerült, hogy esetleg a szakdolgozatának a bírálata lett rossz, és esetleg ezért, de jeles lett a szakdolgozata" – mondta a Velvetnek az édesanyja. Egy másik barátja lapunknak azt mondta, nem megszokott, hogy Bukovits Attila szó nélkül eltűnik napokra.

Személyleírás

Bukovits Attila 22 éves, 175 cm magas, testalkata vékony. Haja vállig érő, aznap este össze volt kötve. Időnként kis szakálla van. Homlokán apró, kb. 2 centiméteres heg található. Barátja szerint eltűnésekor kék kapucnis pulóvert viselt, máshol azt írják, fekete-fehér kárómintás pulóver és farmer volt rajta. Telefonja azóta nem kapcsolható. Bankkártyája nincs nála.

Ha bármilyen információja van róla az elmúlt napokból, értesítse az édesanyát (+36305846266) vagy a rendőrséget (107)!